0628774875 vink@vinx.nl

VINX PUUR AUTHENTIEK TRADITIE

MATERIALEN

Barnsteen

Barnsteen

Barnsteen (amber): werd vroeger ook in Nederland gevonden. Vooral aan de kust, wanneer het flink had gestormd. Het is een soort versteende hars. Miljoenen jaren oud. Donkergeel van kleur en doorzichtig. De sieradenlijn is bewerkt met vogeltjes. Voor het creëren van het nest aan de achterzijde is een itaglio-print gemaakt.
Lavacomposiet

Lavacomposiet

Lavacomposiet: de lava van Sicilië wordt verwerkt tot een high tech composiet. Daarvan worden kralen gemaakt. De zwarte kralen passen perfect binnen de collectie. In combinatie met een robuust slot.
Fascinerend Carbon

Fascinerend Carbon

De uitzonderlijke eigenschappen maken van carbon (koolstof) een begeerd materiaal in de innovatieve high-tech ontwikkelingen. Het vormt voor onze sieraden een basis met een bijzondere structuur van de carbon-verbinding, een ware eye catcher. 
Het matte, weelderige zwart als basis voor goud-wikkels, eventueel in combinatie met diamanten, parels en edelstenen – de fascinatie van de juwelen ontvouwt zich in het contrast.
Sponskoraal

Sponskoraal

Sponskoraal: heeft iets weg van granaat. Vroeger werd granaat veel gedragen door oude dames. De rode geslepen steentjes in combinatie met een degelijk slotje, maakte het wat tuttig. Ik heb het sieraad vertaald naar het heden. Grote gladde kralen met een opvallend slot. Geen tuttigheid meer, maar een stoere Hollandse look.
Parels

Parels

Parels: vroeger konden alleen de zeer welgestelde dames die zich veroorloven. Het was een echt statussymbool; hoe groter de parel, hoe meer rijkdom. Parels moest je sparen, die werden per stuk gekocht. De parels van VinX komen bij voorkeur uit Japan. De Japanners zijn de Duitsers van Azië. De kwaliteit is daar heel hoog.
Diamant

Diamant

Diamant: blijft voor velen toch het ultieme liefdesgeschenk. Het is een steen met veel symbolische waarde. Vooral mooi door de wijze waarop de steen het licht reflecteert.