0628774875 vink@vinx.nl

Een sieraad is mooi, maar zelden alleen dat.

Vaak draagt een ring of ander juweel een persoonlijk verhaal of waardevolle herinnering met zich mee. De buitenwereld weet dat niet. Maar voor de drager is het er altijd. Een sieraad draagt je tenslotte dicht op je huid. Inspiratie voor onze sieradenlijn Vinx Hollands Glorie komt voort uit de zoektocht naar onze eigen levensverhalen. Van onze moeders erfde we de liefde voor tradities en uiteraard geven wij deze door aan onze dochter Sarah Mare. Voor ons is niets zo belangrijk dan om trots te zijn op je roots, de wortels van je bestaan. En onze Hollandse geschiedenis is daar onlosmakelijk mee verbonden. Vinx Hollands Glorie eert die geschiedenis en de Hollandse ambachten die in de glorietijd van de Gouden Eeuw van generatie op generatie zijn doorgegeven.

Onze sieraden zijn handgemaakt met de wijsheid van de oude tradities en toegepast door hedendaagse bevlogen goudsmeden. Mijn partner-goudsmid Fernando Guerra kunt u altijd vinden in zijn domein, ons atelier. In zijn moederland Venezuela, het land van goud en diamanten was de liefde voor het ambacht latent aanwezig.

Door onze sieraden niet alleen te dragen maar ook te zien als een waardevol erfstuk wordt het doorgeven van de oude ambachten op eigen wijze in herinnering gebracht. Een sieraad is het antiek van de toekomst.

Ingeborg Vink en Fernando Guerra